Made by Klara

Smile just because you deserve to!

la gente esta muy loca

Publicerad 2011-09-24 05:00:39 i

cha cha!
min snälla kinesmamma har nu fixat så att grannen har satt igång sin wifi så kan vara inne på internet om kvällarna! :D
kan numerna äta allt med pinnar, förstå och säga några viktiga ord på kinesiska och kommunicera oförväntat bra med kroppsspråk :P engelskan känns inte som den förbättras så mycket, eftersom man mest säger få ord så att kineserna ska förstå. typ "du, jag, gå?"
Här i Anshan har schemat varit fullspäckat utav olika besök på olika skolor, från jättefina till mindre fina och fräscha. Här skryter man väldigt gärna om vad man har och hur duktiga elever man har eller har haft. Varje skola har en "hall of fame" där alla ledare från det att skolan startades finns, alla som gått på skolan som blivit stora ingengörer och liknande.
Har en känsla av att det finns endast för att visa folk som kommer på besök, vilket enligt mig är enormt slöseri med pengar med tanke på i vilket skick vissa skolor är där eleverna får vara, och vilket skick det är i de lokaler där "skrytgrejerna" finns. skola nummer 1, den finaste skolan i provinsen hade eget museum... med uppstoppade djur, fossiler och gamla djurskelett som de köpt från museum. undrar hur mycket nytta det gör verkligen? På rundturen visade de oss också jättefina rum där elever kunde "slappna av eller prata med någon" om de inte mådde bra psykiskt. Också ett rum med boxningssäckar att avreagera sig på om pressen i skolan blev för mycket. Detta verkade ju över förväntan tyckte vi, tills en före detta elev på skolan berättade att de rummen var alltid låsta. hm...

boxningsrummet!
'

uppstoppad panda i skolans museum...
'

Apor i träden inne på skolan.. inte varje dag man ser det.
'

Morning streching. Fick bara med halva skolan på ett kort. omg
'
Hade liten fest igår eller vad man ska säga, Irmas kines bjöd hem alla oss och våra kineser plus några av hennes kompisar :) trevligt.

står inte ut med alla folk som ska fota hela tiden som inte riktigt förstår att man faktiskt är en riktig människa? så bestämde mig för att hämnas lite :)
'

Annat roligt bevis på hur omänskliga vi tydligen är från kinesiska muren..
'

Jag och herr krabba. testa äta den med pinnar du!
'
Sitter just nu (lördag!) och väntar på min kines som slutar 12. Sen ska vi ut och shoppa, och ikväll ska vi till KTV (karaokepalats) med allihopa! Maddes kines har fixat fett VIPrum!!! seya, var gärna inne på skype!
Saknar er min kära famlij, vänner och min kärlek, kan inte höra av mig med telefon men blir glad av sms om hur det är och vad som händer där hemma eller vad som helst! hemma om en vecka, ska bli riktigt skönt! poss
___________________________________________________________________________
'
Måste avsluta med ett citat från vår första guide, john, som visar lite om kinesernas världsbild :)
"På kinesiska heter Kina mittens rike. Ja, för Kina är ju faktiskt i mitten."
Irmas kommentar var inte uppskattad av honom kanske, eller han mest bara fattade inte tror jag: "men egentligen kan faktiskt alla länder kan ligga i mitten"
Och ja, jorden är faktiskt rund. det blir kanske lite svårt att veta var mitten är? eller?

Om

Min profilbild

Klara

The things we left unsaid are only taking space up in our head.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela